Populärt med fotbollsresor

Fotbollssäsongen i Sverige börjar närma sig sitt slut. Inom elitfotbollen har man några matcher kvar men breddfotbollen är färdigspelad för säsongen. Samtidigt är ligorna runt om i Europa nyligen startade. Det är bara i ett fåtal länder man som Sverige spelar vår/höst. De flesta spelar Höst/vår. Nu tar de svenska lagen ledigt innan inomhussäsongen eller försäsongsträningen kör igång. Detta är en period på året då många lag väljer att samla sina trupper och åka utomlands för att se på fotboll. Fotbollsresor till de stora ligorna. England, Spanien, Tyskland och Italien. Att få chansen att åka till Barcelona t.ex, och se Messi, Iniesta m.fl. är en dröm för de flesta fotbollsälskare. Eller Madrid för att se Ronaldo och hans Real Madrid. England och se Manchesterlagen eller Liverpool. Lag som man följt sedan man var liten. Sett på tv varje vecka. Att få tillbringa en weekend på en arena i Italien med sina fotbollskompisar är något som de flesta vill uppleva.

Barcelona ett av de hetaste alternativen!

Spanien med storlagen Real Madrid och Barcelona är ett av de populäraste resmålen för fotbollsresor och även om det var strejk i Barcelona nyligen så kommer inte det påverka trycket efter biljetter till dessa lags matcher. Att ha turen att få se just dessa lag spela mot varandra i vad som kallas El Clásico är få förunnade. Men de som har lyckats få tag på biljetter dit har ett minne för livet. Att komma in på Nou Camp i Barcelona, denna enorma arena med plats för nästan 100 000 åskådare och att där få se “kriget” mellan två av fotbollsvärldens giganter FC Barcelona mot Real Madrid är en upplevelse utöver det vanliga. En upplevelse som alla fotbollsälskare borde få chansen att uppleva. Men det är svårt att få biljetter dit och de resebolag som har biljetter vet dess värde. Medan en match mellan t.ex Barcelona och Levante inkl. resa och uppehälle kan kosta runt 4000 kr så kostar El Clasico inkl. resa och uppehålla närmare 12000 kr per person. Detsamma gäller stormatcherna i England. Matcher där lagen Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal och i viss mån Tottenham möter varandra är också mycket dyrare än andra matcher.

Väl värt pengarna

Oavsett vilket land man än väljer att åka till och se på fotboll så kan man vara säker på en sak. Man får en upplevelse utöver det vanliga. Man får i vissa länder se en hängiven fanatisk publik, man får se en snabbare och mer teknisk fotboll och man får se arenor som är större än vad vi i Sverige någonsin kommer att ha. Det är dyrt men det är värt varenda krona. Man får dessutom en upplevelse tillsammans med ens fotbollskamrater. Ett minne för livet och bara det är ju värt en hel del. en skön kontinentalsäng hemma kanske kan övertrumfa en sådan resa men den känns bättre när man kommer hem. Det finns många bolag på marknaden som säljer fotbollsresor. Det kan vara bra att göra lite research innan ni bokar. Prisnivån skiftar en del och vissa har lagt mer krut på själva reseupplevelsen med hotell som håller hög standard, medan andra koncentrerat sig mest på själva fotbollen.

Capitalize