Underskattade dribblare

I slutändan är det väl bara data som räknas i fotboll, det spelar ingen roll hur bra du än är, om du inte skickar assist, gör mål eller stoppar tillräckligt många anfall (beroende på vilken roll du har), så kommer du inte få spela. I det här inlägget kommer vi dock att titta på några av fotbollens duktigaste dribblare någonsin. De kanske inte nådde hela vägen fram till mål alla gånger, men det var väldigt vackert ändå.

Oavsett om du själv tränar fotboll eller någon annan lagidrott så är det alltid bra att komplettera med andra former av träning. Hos gorilla sports hittar du ett av Sveriges största utbud av träningsutrustning. Det inkluderar allt från vikter till avancerade träningsmaskiner, träningskläder och mycket annat. Allt i sortimentet är prissatt utifrån ambitionen att träning ska vara något som alla har råd med.

Denilson, Brasilien

Denilson föddes år 1977 i Sao Paolo och var aktiv som professionell fotbollsspelare mellan 1994 till 2010. Han var, som alla andra på den här listan, en vänsterfotad och tekniskt begåvad spelare. Hans mest utvecklade tekniska förmåga var den typ av fint som kallas för “step over” eller “pedalada”. En typ av fint där bollhållaren lurar en defensiv spelare att han kommer springa åt ett håll men sedan istället springer åt ett annat. Under höjdpunkten av sin karriär spelade han bland annat för Bordeaux, FC Dallas och, framför allt, Real Betis. Övergången till det sistnämnda laget gjorde honom till världens dyraste spelare år 1998.

Recoba, Uruguay

Alvaro Recoba från Uruguay blev under sin aktiva karriär känd som en framstående vänsterfotad dribblare och frisparksläggare. När han inte var skadad vill säga. Större delen av sin aktiva karriär som professionell spelare spenderade han i Serie A där han spelade för Inter Milan. Han kunde vara bländande i sitt spel men betraktas så här i efterhand av många som en spelare som inte riktigt uppfyllde sin potential. 2009, 33 år gammal flyttade Recoba tillbaka till Uruguay, sin sista match på proffsnivå spelade han 40 år gammal, 2015.

Blomqvist, Sverige

Hasse Blomquist är ännu en dribblare vars karriär kantades av skador. Tyvärr på ett sätt som var än mer handikappande än i fallet med Alvaro Recoba. Blomqvist som också fick smeknamnen “Hasse Brasse” och “Brasse-Hasse”, slog igenom år 1998. Samma år blev han också utsedd till Årets nykomling och blev uttagen till fotbollslandslaget. Han hade helt enkelt en teknik som var utöver det vanliga, särskilt i ett Sverige vars fotboll då till stora delar var traditionellt oteknisk. Alla skador gjorde att han tillslut lade fotbollsskorna på hyllan, idag arbetar han som jurist.

Rivaldo, Brasilien

Tyvärr är Rivaldo idag kanske mest känd för en ganska fånig grej, en filmning under en match mot Turkiet i fotbolls-VM 2002. Men han är ändå en i raden av vänsterfotade tekniker som när han var som bäst var en enormt underhållande spelare att se, oavsett om hans fintande gav resultat eller ej.

Capitalize