Vilka kostnader tillkommer när man spelar fotboll?

Funderar du på att börja spela fotboll, eller har du ett barn som gärna vill ta sina första steg på den gröna mattan? Då finns det en del saker man måste tänka på innan man kör igång.

Kostnader när man spelar fotboll

I samband med nästan alla sporter tillkommer det vissa avgifter samt kostnader för utrustning, och fotboll är inget undantag. Om man börjar spela fotboll i en förening tillkommer ofta en medlemsavgift och den kan se ut på olika sätt i olika föreningar. Antingen är det en årsavgift eller halvårsavgift, men det kan även vara så att man kan få en mindre avgift om man exempelvis säljer olika saker som gynnar föreningen. Om man registrerar sitt barn för en fotbollsklubb så är medlemsavgiften ofta ganska liten. Som senior kan den dock ligga på mellan 1500 – 2000 kronor.

I tillägg kan det även tillkomma kostnader för drivmedel om man exempelvis ska köra spelare till och från matcher. Vissa klubbar har dock möjlighet att ersätta denna utgift.

Utrustning

När man spelar fotboll behöver man även lite utrustning. Det finns i huvudsak tre produkter man bör införskaffa när man ska börja spela fotboll och det är följande:

  • Fotbollsskor – när man tänker utrustning till fotboll är fotbollsskor det första man tänker på. Här ska man se till att skaffa ett par skor som sitter bekvämt och inte orsakar något skav.
  • Benskydd – En annan viktig del är benskydd. Detta är ofta inte någon dyr kostnad, men den är nödvändig och de flesta fotbollsklubbar har krav på att man ska använda benskydd under både träningar och matcher.
  • Fotbollsstrumpor – Fotbollsstrumpor är lite extra långa och slutar ungefär runt knäna. De är till för att dras över benskydden så de sitter säkert på plats. Även detta är en relativt liten kostnad.

Ska man bli målvakt behövs givetvis även ett par målvaktshandskar.

Extra utrustning för seniorspelare

När man spelat fotboll några år så har kroppen ofta fått sig lite skavanker och många gånger drabbar det exempelvis ljumskar eller knän. Om så är fallet kan det vara bra att köpa exempelvis värmebyxor eller någon sorts knäskydd som är anpassat för det knäproblem man har. Just knän är väldigt känsliga och många som har försvagade knän drabbas av artros. Om du är drabbad kan du besöka Artros.org för att få information om hur du kan behandla det på bästa sätt.

Så om man ska sammanfatta kostnaderna för att spela fotboll så blir det i allmänhet dyrare ju äldre man blir. Dock kan en del klubbar som spelar högre upp i divisionerna stå för exempelvis fotbollsskor och träningskläder eller åtminstone ett skobidrag för att lätta på kostnaderna. Men det är inget man kan räkna med eller ta för givet.

Capitalize