Ta dig till matchen säkert!

Oavsett om du är aktiv fotbollsspelare själv eller om du föredrar att låta andra göra jobbet men älskar att gå på fotbollsmatcher, är det här en text för dig. Nedan hittar du tips på hur du kan njuta av sporten på ett säkert sätt.

Transporten är A och O

Så här under pågående pandemi kan det vara svårt att åka kollektivtrafik. Dels kan det vara svårt att slippa trängsel och dels kan många turer lätt bli inställda på grund av personalbrist. Om du vill transportera dig till en träning eller fotbollsmatch på bästa sätt är cykel att rekommendera. Att cykla är bra uppvärmning för dig som ska spela fotboll och det är mycket lättare att hitta en parkeringsplats för en cykel än en bil. Dock är det viktigt att komma ihåg att ha bra cykelbelysning på cykeln, särskilt när det börjar bli mörkare ute.

Andra tips

Under de senaste åren har säkerheten vid fotbollsmatcher förstärkts markant. Men, i och med pågående pandemi finns det färre möjligheter att uppleva fotboll på plats ändå. I dagsläget är det inte säkert att få vistas över 50 personer på samma ställe, så än så länge får fotbollsfansen njuta på distans.

Men, misströsta inte, det finns en uppsjö av tips att ta del av för att din fotbollsupplevelse ska bli så säker som möjligt. Dessutom är det numera tillåtet att gå på korpfotboll och liknande.

Capitalize